Vanskelige Mennesker

by Flinkliv · Updated Feb. 05, 2023

 1. Hvorfor trenger du å vite hvordan du skal håndtere vanskelige mennesker?
 2. kjennetegn på vanskelige mennesker
 3. Typer vanskelige mennesker
 4. Hvordan håndtere vanskelige mennesker?


Vi samhandler med mennesker hver dag, og noen av dem, la oss si det, er vanskelige å håndtere.
Vanskelige menneskers atferd har en negativ innvirkning på hjernen vår og reduserer livskvaliteten dramatisk.
Vi trenger å vite hvordan vi skal oppdage, behandle og håndtere forskjellige typer vanskelige mennesker for å beskytte livskvaliteten vår.

Samtale mellom A og B om vanskelige mennesker. B: Vi trenger å vite hvordan vi skal håndtere vanskelige mennesker for å beskytte livskvaliteten vå

Det er mange kjennetegn på vanskelige mennesker,:her er de vanligste karakteristikkene til vanskelige mennesker:

 • Mangel på empati
 • Selvsentrerte
 • Still stiller seg som ofre
 • Klynking
 • Gode til å skylde på andre
 • Eksperter i å sladre

Samtale mellom A og B om egenskapene til vanskelige mennesker. A: Kollegaen min stresser meg B: Er han en vanskelig person? A: Hvordan vet jeg det? B: Vel, her er de vanlige egenskapene til vanskelige mennesker B: Mangel på empati, selvsentrerte, stiller seg som ofre, sutrer, er flinke til å skylde på andre og sladre.

Det er mange typer vanskelige mennesker som vi håndterer daglig hjemme, på jobben, på skolen, på treningsstudioet, på gaten osv. Her er de vanligste typenevanskelige mennesker:

Slacker Manipulator Granat
Sutrer Psykopat Nei menneske
Kanskje menneske Ingenting menneske Sladrer
Ja menneske Delegator Pessimist


Å vite hvordan man skal håndtere vanskelige mennesker er en praktisk ferdighet. Det er mange taktikker for å håndtere vanskelige mennesker, avhengig av forholdet til personen og typen vanskelighet. Uansett hva situasjonen er, husk å alltid skille folket fra deres oppførsel: det er ikke personen; det er oppførselen.

Eksempel på inkluderende språk

Bruk inkluderende språk for å påvirke mennesker positivt og bringe dem.

Samtale mellom A og B om det inkluderende språket for å håndtere vanskelige mennesker. A: Jeg hater den lilla B: Hvorfor? A: Jeg fortalte ham at han ikke kommuniserer, så han ble fornærmet. A: I dette tilfellet burde du ha brukt inkluderende språk. B: Hva? Hvordan? B: Noe som 'Vi har problemer med å kommunisere'”

Eksempel på håndtering av delegatoren:

Delegatoren eller hoveddelegatoren fortsetter å belaste sine kolleger eller teammedlemmer uten å ta hensyn til arbeidsmengden.

Samtale mellom A og B om hvordan man skal håndtere delegatoren. A: Sjefen min er en drittsekk B: Hvorfor? A: Han fortsetter å delegere oppgaver til meg uten å ta hensyn til arbeidsmengden B: Gjør ham oppmerksom på arbeidsmengden A: hvordan? B: Vis ham listen over spørsmålene dine, og spør deretter: Hvordan skal vi prioritere den nye oppgaven?

Eksempel på endret atferd:

Noen ganger må du endre tankegangen og kontrollere følelsen din for å få sinnsro.

Samtale mellom A og B om å endre atferd for å håndtere vanskelige mennesker. A: Jeg hater den røde; han irriterer meg B: Vel, du må endre tankegangen og kontrollere følelsene dine A: Han er problemet, ikke meg B: Det er vanskelig å endre folks oppførsel, og oppførselen hans påvirker deg dårlig B: Så det mest effektive alternativet er å endre tankegangen og kontrollere følelsene dine